לחם ללא לישה ללא מיקסר- הלחם של המאפיות - coca style

23 בפברואר 2022

לחם ללא לישה ללא מיקסר- הלחם של המאפיות

תתארו לכם שהבית שלכם מפיץ ריח וניחוח של מאפייה- יש יותר טוב מזה? ותתארו שכל ביס וביס אתם מתענגים עליו ולא מאמינים שאתם אלו שאחראים על יצירת האומנות הזאת.

אז קדימה קומו מהכיסא ותעשו את הלחם הכי קל שגורף ים של מחמאות.

אז כמו שכבר למדתם להכיר אותי בחרתי בגירסה בריאה של הלחם עם כוסמין, מלא גרעינים ואגוזים בריאים, וטחינה וסילאן.

אז הטריק של הלחם - אל תעבדו קשה !

זה לחם של עצלניים, ללא לישה, ללא עבודה קשה, נותנים ללחם לעבוד לבד.

 אז קחו קערה, תתעטפו בסינר (לא באמת) ובואו נתחיל-

מצרכים-

3 כוסות קמח כוסמין (כוס חד פעמית)

כוס וחצי מים פושרים

כף שמרים יבשים

חצי כף מלח

חצי כף סוכר

תוספות אופציולניות- קצח, אגוזים, טחינה, צימוקים, אגוזים פקאן ועוד ( את התוספות מכניסים מיד אחרי הלישה הראשוני)


מערבבים את כל המצרכים ולשים את הבצק בקטנה ובעדינות, מקמחים טיפה בקמח, הקמח יוצא רטוב לא לדאוג זה הסגנון של הלחם, מוסיפים את התוספות באופציונליות.

ונותנים ללחם מנוחה של 14 שעות במקרר, מכסים את הקערה ולמיטה.

בבוקר שקמתם מוודאים לראות - מה שלום הבצק שלנו? ורואים בצק רטוב שתפח, מוציאים מהקערה מעבירים למשטח מקומח, נותנים ערבוב בקטנה, ומקשטים אותו, אני אוהבת להוסיף סילאן מעט,  שיבולת שועל, אגוזים, גרעינים ומה שרוצים.

בינתיים מחממים תנור ל 200 מעלות לרבע שעה - מכניסים סיר גחנון רייק ונותנים לו שיתחמם, אחרי שיתחמם מוציאים מהתנור מכניסים את הבצק לסיר סוגרים את המכסה ונותנים לו אפייה של חצי שעה.

אחרי חצי שעה פותחים את התנור ויוצא גל של ריח "למות" אבל כאן הגיע השלב האחרון- לשזף את הלחם.

פותחת את המכסה ונותנת לו עוד 10 דקות להשתזף בתנור.

וזהו מוציאה את הלחם- ואם הלחם קשה בחוץ ורך מבפנים סימן שעשיתם את הלחם הכי טוב שיש.

מי רוצה ביס?!



אשמח שתרשמו לניוזלטר  ותקבלו עדכונים על פוסטים חדשים, ומבצעים מיוחדים לקוראות coca style
להרשמה - 
וכדי להכיר יותר מוזמנים להציץ באינסטגרם ובסטורי-

נשיקות והכי חשוב בריאות איתנה לכולנו ᑕOᑕᗩ ᔕTYᒪE
לימור אלזמי -יזמית אופנה
סטייל יעוץ ותדמית

אין תגובות:

האני מאמין שלי

“סטייל זה לא רק לדעת להתלבש, סטייל זה לגרום לסובבים לחייך”- לימור אלזמי