מתכון לריבת אתרוגים מבורכת!!! - coca style

9 בנובמבר 2022

מתכון לריבת אתרוגים מבורכת!!!

עד לפני המון שנים מי ידע ושמע עד כמה הסגולות של האתרוג כאלה טובות.
אז היום שהסגולות האתרוג כאלה מפורסמות  החלטתי לרקוח ריבת אתרוגים ולזכות את הרבים.


הכל מתחיל בהיותי ילדה, אני זוכרת את אמא שלי רוקחת  את ריבת אתרוגים ובטו בשבט היינו מברכים עלייה.
השנה החלטתי שגם אני רוצה לרקוח ריבת אתרוגים, אז לפני סוכות שלחתי סמס לווצאפ המשפחתי  "האלזמים" וביקשתי שיעברו לי את האתרוג המבורך, וכמובן כולם נרתמו למשימה.

קיבלתי אתרוג מיוחד מאבא שלי , שאמר לי שאת האתרוג תשמרי לעצמך תשימי במקרר וכל פעם שאת מרגישה קצת כואב בלב תנשמי ותריחי ותפללי וכבר תרגישי יותר טוב- "האתרוג  זה אנטיובטיקה לגוף ולנפש" !!

ועכשיו אחרי שסיפרתי לכן את תולדות חיי האתרוג, בואו נפשיל שרוולים ונעשה את המתכון.

שתדעו מראש זה מלאכת עבודה קשה, 7 ימים רק שטפתי וסיבנתי את האתרוג כדי שיצא המרירות.
והוספתי אפילו עוד שטיפה כדי שיצא מספר 8 שזה מספר שהוא מעל המזל ושהברכות של כולנו יתגשמו אמן!!! 

שאני מחליטה לעשות משהו אין כזה חצי עבודה הכל צריך להיות מושלם, אז החלטתי שאני ממתגת את הריבה כדי שיראה מדהים, ועיצבתי לוגו שלחתי לדפוס, וגם הוספתי ברכה אישית ממני.
אחותי התגייסה למשימה ודאגה לצנצנות ושקיות אריזה.
אתן מוזמנות להשתמש אם תרצו בלוגו בשמחה רבה.


ריבת אתרוגים : מתכון לקילו ( 8 אתרוגים)
עם סקוץ וסבון כלים שוטפת היטב כל האתרוגים במשך 8 ימים, כל יום משרה עם מים חדשים. 

לאחר מכן חותכת כל אתרוג לחצי מוציאה את הגרעינים וחותכת לקוביות, ועכשיו מבצעים הרתחה וניקיון של האתרוג מבפנים ממלאים מים מכניסים את האתרוגים ומרתיחים ( עוד 5 פעמים או יותר, להחליף בכל פעם מים ).
תוך כדי תטעמו טיפה מהמים של ההרתחה אם למים יש עדיין טעם מריר, יש להרתיח ולשפוך שוב. וכך יש לעשות עד שתצא המררות לגמרי
את הגרעינים תשמרו כי אני עטפתי  בנייר גזה פשוט ( כן זה של החבישה ) או אם יש לך שקיות תה חד פעמי זה מעולה , הגרעינים טובים לריבה בשל הפקטין שהוא מפריש לריבה.

וזהו אחרי כל ההכנות מתחילים- 
בסיר מכניסים קילו סוכר + 2 שקיות סוכר וניל + 3 כוסות מים+ שקית גזה עם הגרעינים+ כוכבי אניס+ תפוח עץ ירוק חתוך לפלחים.
אופציונלי- לתבל עם מקלות קינמון,ציפורן ועוד.

 לערבב עד שהסוכר נמס ולהוסיף את האתרוגים החתוכים , על בישול נמוך, אחרי כשעה להוסיף את  מיץ לימון (לסחוט לימון שלם).
 ולהמשיך לבשל עד שהאתרוגים שקופים כסוכריה והסירופ סמיך…
 בישול של כ 3 וחצי שעות על אש נמוכה מידי פעם לערבב.

***אם אתם רואות שהריבה לא מסמיכה תכניסו עוד תפוח עץ לפלחים בשל הפקטין שהוא מפריש לריבה הוא גורם להסמכה של הריבה.

וזהו מכאן מעבירים לצנצנת זכוכית או פלסטיק,  אם אתן מעבירות לזכוכית לא לשכוח להעקר את הצנצנת גם אני לא ידעתי על זה לפני עד שעשיתי את הריבה, אבל הבנתי שברגע שמעקרים צנצנת נוצר ואקום והריבה נשמרת מאוד.

מאחסנים במקרר, או במקפיא והכי חשוב מתפללים "בורא פרי העץ".

* איך תדעו שהריבה מוכנה ?
שימו צלחת במקפיא , תוציאו אותה ושימו מעט מהריבה תעשו שביל  עם האצבע אם הרוטב גולש לצדדים הוא לא מוכן , אם נשארו שני שבילים מוכן. 

אני רושמת כאן את הטלפון שלי, שאם מישהו רוצה לעשות ורוצה להתייעץ איתי יכולה בשמחה ובכיף
052-8209320

והלוואי ואמן שכולכן תתבשרו בבשורות טובות.

אוהבת 
לימור 

תגובה 1:

  1. תודה על הפוסט הנפלא ועל זיכוי הרבים!!

    השבמחק

האני מאמין שלי

“סטייל זה לא רק לדעת להתלבש, סטייל זה לגרום לסובבים לחייך”- לימור אלזמי